1 / 09

Interview met Wieke Smalbruggen

Personalia
Wieke Smalbruggen
Geboortedatum: 8-08-1975 (39 jaar)
Team: dames 1
Positie: Tweede honk
Speelervaring: 5 jaar (6 maanden bij the Eagles rest bij Robur’58)
Gezin: 2 dochter (Leonique en Dominique) man (Henri). 1 kater (Silvester)

Wieke speelt bij dames 1 sinds mei. Ze is tevens het nieuwste lid van de kantinecommissie die nu uit Renske, Wieke en Lloyd (bestuur) bestaat. Tijd dus om kennis te maken met ons nieuwe lid Wieke die vroeger al een aantal jaren bij Robur’58 heeft gespeeld.


Hoe lang ben je gestopt geweest
Wieke: Ik ben 12 jaar gestopt geweest.

 

Waarom ben je weer begonnen met softballen
Ik wilde graag weer sporten en bewegen. Ik had al van alles geprobeerd maar vond dit allemaal niet zo leuk, bijvoorbeeld de sportschool. Softballen bleek telkens het leukst.

Ze vertelt: Wieke’s oudste dochter ging met school naar sporten op de brink. Daar stonden we als Eagles met de slagkooi. Toen moest ze van zichzelf de stap zetten. Ze heeft meegedaan in de kooi en kwam daarna een training meedoen. Het was prettig en voelde vertrouwd in het dames team. Dus toen bleek het logisch om weer te gaan softballen.

 

Wat vind je het leukst aan softballen
Teamsport, het spelletje zelf

 

Wat is je mooiste play in de softbal
Afgelopen weekend nog had Wieke een perfecte stootslag. De tegenpartij kon niets meer doen. Ze stond al op 1 toen de veldspelers moesten beslissen of ze de bal wilden laten lopen voor een foutbal. Maar de bal bleef perfect liggen.

Wat vind het minst leuk aan softbal?
Conditioneel moet ze weer even wennen. Dit moet weer opgebouwd worden.

 

Kantinecommissie
Wieke heeft aangegeven dat ze in de kantinecommissie wil, ik vraag haar waarom ze dit wil.
Wieke wil zich graag inzetten voor de club en de kantine trekt haar dan het meest. Het leukste vindt ze daaraan dat mensen profijt hebben van het werk dat ze levert. Dit zie je direct terug in het resultaat.

 

Best verkochte product is ondertussen de Radler. Leuk om te zien dat mensen na de trainingen blijven zitten kletsen en waarderen dat er dan een lekker biertje is. De spontaniteit van Wieke zorgt voor de verkoop van de producten.

 

Bij de Eagles wordt veel buiten de sport zelf om georganiseerd dat is leuk en het bind mensen aan de club. Wieke hoopt dat de club nog een groei gaat doormaken. Met name op jeugd en meer leden zodat we meer teams kunnen vormen. Leonique, de dochter van Wieke speelt zelf bij pupillen 2.

Terug naar nieuws..