ASPIRANTEN KAMPIOEN OOST-NEDERLAND

Op zaterdag 29 september is het aspirantenteam van honk- en softbalvereniging The Eagles uit Deventer kampioen geworden in de competitie van Oost-Nederland. Het team won in Winterswijk van BSC Hickory en is daarmee niet meer in te halen in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

In Winterswijk werd een dubbel wedstrijd gespeeld waarbij een gelijk spel al voldoende was voor het kampioenschap. The Eagles speelden met acht spelers maar wisten toch knap twee maal op rij te winnen van Hickory, die met negen spelers op het honkbalveld stonden.

De eerste, zeer spannende, wedstrijd werd gewonnen met 2-3 door de honkballers uit Deventer in vijf inningen. Pitchers waren Jasper Bloemsma en Job Nahuis. De tweede wedstrijd werd zeer overtuigend gewonnen met maar liefst 3-16 en werd ook in vijf inningen beslist. In deze wedstrijd werd gepitcht door Ruben de Rijk en Koen Denekamp. Pitchers Job en Ruben speelden dit jaar ook zeer verdienstelijk Europees honkbal in de Little League. Ze werden afgelopen zomer met de Eastern Athletics tweede tijdens het EK Little League Intermediates in Praag.

Het aspirantenteam van The Eagles, dat afgelopen seizoen getraind en gecoacht werd door Remko Hattink en Eric Nalis, gaat volgend jaar een klasse hoger spelen.

Hiermee is het wedstrijdseizoen ten einde. Hoewel er in de winter wel binnen getraind wordt, zal het buitenseizoen in maart weer van start gaan. Kinderen van alle leeftijden kunnen meedoen bij de verschillende jeugdteams, startend vanaf 6 jaar.

Teamleden:

Trainer/coach: Remco Hattink

Trainer/coach: Eric Nalis

Wouter Groen

Jasper Bloemsma

Wesley Dinsbach

Job Nahuis

Vincent van Strien

Koen Denekamp

Ruben de Rijk

Wiebe de Rijk