PUPILLEN KAMPIOEN OOST-NEDERLAND

Jaaa !! Ook onze pupillen zijn kampioen geworden!!

In navolging van de aspiranten zijn zaterdag ook de pupillen van honkbalvereniging The Eagles kampioen geworden in de regio Oost. De Deventenaren versloegen The Blue Devils uit Meppel met 9-6.

Aangemoedigd door hun geblesseerde teamgenoot Mike begonnen The Eagles sterk door de eerste twee slagmannen uit te maken. Daarop volgden echter drie honkslagen van de Blue Devils, waardoor de tegenpartij twee punten kon scoren. Daar bleef het bij, omdat catcher Milan en derde honkman Yari de derde uit maakten na een slimme insluitactie. In de eigen slagbeurt van The Eagles wist alleen Milan te scoren. The Blue Devils verdedigden sterk door onder andere twee knappe veldacties van de kleine pitcher. Tussenstand: 1-2.

In de tweede inning konden The Blue Devils aan slag geen potten breken. Door een veldactie van Joost naar eerste honkman Elias, een vangbal van catcher Quince en een strike-out door pitcher Tibo was de slagbeurt snel ten einde. The Eagles namen het heft in handen. Dankzij honkslagen van Tibo, Luc, Elias en Mert en een aantal veldfouten van de tegenstander bereikten ze de maximale slagbeurtscore van 5 punten. Dat bracht de tussenstand op 6-2.

De eerste slagman van The Blue Devils in de derde inning werd direct uitgemaakt door eerste honkman Rick na een veldactie en aangooi van Breithley. Pitcher Yari stuurde ook de volgende slagman terug naar de bank met drie slag. The Eagles moesten nog twee honkslagen en een punt toestaan, voordat catcher Quince een einde aan de slagbeurt maakte door wederom een hoge bal knap te vangen. In de gelijkmakende beurt sloegen Rick, Yari, Mert en Breithley de bal het veld in. Dat leverde drie punten op. De tussenstand kwam daarmee op 9-3.

In de vierde inning begon The Blue Devils sterk met een tweehonkslag. De honkloper wist echter de thuisplaat niet te bereiken, omdat hij werd ingesloten en Orson hem vastberaden uittikte bij het derde honk. Nog steeds gaven The Blue Devils niet op. Daardoor wisten ze in de vierde inning nog drie punten te maken, maar het was niet genoeg om langszij te komen. Met een voorsprong van drie punten was de gelijkmakende slagbeurt in de vierde inning niet meer nodig om het kampioenschap veilig te stellen.

Een blij team, met de trotse coaches Ton, Job, Tieme en Roger, toog naar de kantine waar de medailles werden uitgereikt en waar de goede afloop van het seizoen werd gevierd met een feestelijke maaltijd.