Op 1 november 1969 werd Honk- en Softbalvereniging The Eagles (HSVThe Eagles) opgericht. De vereniging startte klein met een locatie achter de voor Deventer zo kenmerkende watertoren. Het veld, de kleedkamers en kantine werden gedeeld met andere sportverenigingen. Later verhuisde de vereniging naar sportcomplex Het Schootsveld, tot zij in 2008 opnieuw verhuisde, ditmaal naar sportpark De Horsterhoek in Schalkhaar. Op die prachtige plek kijken de ruim 100 actieve leden dagelijks trots uit over het eigen honkbalveld en softbalveld vanuit het clubhuis op de heuvel.

Honk- en softbalvereniging The Eagles stelt zich ten doel de honk- en softbalsport voor dames en heren in al zijn verschijningsvormen te bevorderen. De afgelopen jaren werden er mooie successen behaald: in 2018 mochten bijvoorbeeld maar liefst vier van de vijf wedstrijdteams zich kampioen noemen. Ook blijft het ledenaantal toenemen en werd er een nieuw team opgestart voor de allerkleinsten vanaf 5 jaar. HSV The Eagles is er voor jong en oud, man en vrouw, recreant en wedstrijdspeler. Kortom: voor iedereen!

Niet alleen voor haar leden, maar ook voor het dorp Schalkhaar, de stad en regio Deventer Is de vereniging van grote betekenis. HSV The Eagles is de enige vereniging in de regio waar honk- en softbal wordt beoefend. Regelmatig krijgen spelers van HSV The Eagles de kans op (semi)professioneel niveau te gaan spelen, waarmee zij zowel de vereniging als de gemeente Deventer op de kaart zetten.

Denk bijvoorbeeld aan Job Nahuis en Ruben de Rijk, die met de Eastern Athletics het NK honkbal wonnen en vervolgens naar Praag afreisden voor het EK. Denk aan Jessica Kroeskop, die meespeelde in Oranje tijdens het WK honkbal in Amerika of Arij Fransen, die zeer recentelijk een contract tekende bij de Cincinnati Reds in Arizona (USA). HSV The Eagles vertegenwoordigt Deventer niet alleen op de wereldkaart; ook op landelijk en gemeentelijk niveau is de vereniging erg actief.

Jaarlijks organiseert HSV The Eagles het Spring Swing toernooi, waarvoor verenigingen uit heel Nederland, en soms zelfs België of Duitsland naar  Schalkhaar afreizen. Ook vindt ieder pinksterweekeinde het mixtoernooi plaats, waarbij wedstrijdspelers, recreatieve spelers en onervaren spelers en geïnteresseerden het veld delen. Tot slot verzorgt HSV The Eagles regelmatig clinïcs voor kinderen in het Deventerse (speciaal) onderwijs.

Veld 1