Het andere ‘Eagles’ al vijftig jaar een sportfamilie in Deventer; honkbaljubileum

Tijdens de reünie van de 50-jarige honk- en softbalbalvereniging The Eagles kraakt het een beetje in de gewrichten. Veel oud-leden zijn een beetje strammer geworden, maar komen nog graag naar wat ze ‘hun familie’ noemen.

De vrouwen vragen of de warming-up echt zo fanatiek moet, de mannen lachen vooral als ze huppelend en zwaaiend hun voorbereiding doen. Maar de opkomst is groot; vele tientallen oud-leden zijn naar Schalkhaar gekomen.

Roots

Officieel Schalkhaar inderdaad, want daar heeft de club sinds ruim 10 jaar een nieuw sportcomplex. Maar steek je de straat over, dan zit je in Deventer, daar waar de roots van de club liggen.

“Een springlevende club”, zegt oud-speler Frank Nusman, die vandaag tijdens de jubileumdag de activiteiten aan elkaar praat. “Als je ziet hoeveel mensen er vandaag zijn gekomen. We beoefenen ook een heel mooie sport, waar het individu belangrijk is. Maar ook een sport met een groot teamgebeuren.”

Cincinnati 

Arij Fransen is één van de individuen die de afgelopen jaren is komen bovendrijven. Zijn talent leidt hem binnenkort naar de Verenigde Staten. Hij gaat spelen voor de Cincinnati Reds. “Eerst in de lagere teams, maar ik hoop ooit op het hoogste niveau ter wereld spelen. En daarvoor moet je in Amerika zijn.”

Maar niet vandaag. Vandaag viert hij met zijn clubgenoten het 50-jarig bestaan tijdens een grote reünie. “Het is een kleine, hechte familie”, zegt Fransen. En dat wordt beaamd door heel veel leden en oud-leden. “En echt heel Amerikaans”, zegt Frank Nusman. “Met een showy uitstraling en bijzondere pakken bijvoorbeeld. Echt een mooie vereniging.”